Citroenijs
Wat heb je nodig? Voor 10 bollen ijs:
475ml volle slagroom
235ml halfvolle slagroom (light)
225gr suiker
3 el geraspte citroenschil
5 eierdooiers
180ml vers citroensap
-
Hoe maak je het?
1. Meng alle room met de citroenrasp in een pan, breng aan de kook op laag vuur en voeg suiker toe, totdat de suiker is opgelost
2. Haal daarna van het vuur en laat 10min. afgedekt rusten
3. Breng opnieuw aan de kook op laag vuur, zonder deksel
4. Klop de eierdooiers in een kom en roer 120ml van het warme roommengsel door de eieren in de kom, lepel per lepel
5. Voeg nu het eimengsel toe aan de pan en blijf roeren, terwijl de pan op laag vuur staat
6. Verwarm tot de room net op de achterkant van een lepel blijft plakken
7. Haal van het vuur en laat een nachtje in de koelkast staan
8. Roer het citroensap door het koude mengsel, schenk in een ijsmachine en volg daarna de instructies van de machine
-
Bedankt allrecipes voor dit heerlijk recept!